Néha a kapitány is hozhat jó döntést

Játékosaival egyetemben Rich Chernomaz, jégkorong-válogatottunk szövetségi kapitánya is megkönnyebbülten értékelte a Japán elleni 4-2-es győzelmet a Krakkóban zajló divízió I/A világbajnokságon.

Novák Miklós (Krakkó)
2015. 04. 19. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azért van a szövetségi kapitány, hogy néha ő is hozzon jó döntéseket” – így reagált mosolyogva az elismerésünkre Rich Chernomaz a Japán feletti győzelem után, amikor megjegyeztük, a legjobb ütemben kért időt.

„Előtte már kihagytunk egy előnyt, úgy gondoltam, döntő jelentőségű lesz, hogy sikerül-e ezt az emberfórt értékesíteni. Szerencsére sikerült, megnyertük a meccset, nagyon fontos, hogy jól kezdtük a tornát” – folytatta. Az egész meccset pedig így értékelte:

„Pechesen kezdtük a meccset, aztán feljöttünk. A második harmadban sok helyzetet dolgoztunk ki, ám a sajnos egy kivételével a mindet kihagytuk. Tudtuk, hogy Japán fáradhatatlanul fog végig játszani, ezért mi sem lankadhattunk. A harmadik játékrész elején ugyan öt percen át nem találtuk a ritmust, de aztán újítottunk.”

Amikor Frank Banhamat és Andrew Sarauert dicsértük, mondván, a hajrában ők tartották a lelket a csapatban, Chernoaz így reagált:

„Nekem a második sor is nagyon tetszett, az első sortól valahol elvárható, hogy gólokat szerezzen.”

„Csak egy darab vagyok a kirakósban – hárította el szerényen a dicséretet a meccs hőse, Frank Banham, ám miután kicsit lehiggadt, elárulta, nagyon élvezte a játékot „hazai pályán”. „A közönség óriási volt, nem számítottam rá, hogy ilyen sokan eljönnek drukkolni. Kazahsztánról nem tudok okosat mondani, mert sohasem játszottam ellene, ám a tekintetben előnyben vagyunk, hogy többet pihenhetünk” – tette hozzá a meccs után fél órával, jégtömlővel a térdén. Az aggodalmas kérdésre viszont csak legyintett: „Minden rendben, holnap is játszom.”

40 évével Banham a csapat legrutinosabb játékosa, Erdély Csanád pedig a legfiatalabb. Közös vonásuk, hogy mindketten betaláltak Japán ellen. Utóbbi ennek köszönhetően a meccs emberének járó címet is kiérdemelte, majd így nyilatkozott:

„Nagyszerű érzés volt Hári Jánossal és Sebők Balázzsal egy sorban szerepelni. Természetesen nagyon örülök a válogatottban ütött első gólomnak. Megpróbálok a többi mérkőzésen is a csapat segítségére lenni.”

Sofron hétfőn még nem játszhat Kazahsztán ellen, így Erdély Csanád újra a második sorban bizonyíthat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.