Nincs meglepetés: Hosszú és Phelps is győzött

Hosszú Katinka megnyerte a 400 méter vegyest az arizonai Mesában rendezett úszóversenyen csütörtökön.

TK
2015. 04. 17. 7:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikaiak kedvence, a 18 esztendős Katie Ledecky győzött 200 méter gyorson, majd 400 vegyesen ötödik lett.

Phelps 52.38 másodperccel csapott célba, míg nagy riválisa, Ryan Lochte 53.11-gyel másodikként végzett. A 29 éves sztár még szerdán jelentette be, hogy noha a 2012-es londoni olimpia után visszavonult, tavaly azért állt újra edzésbe, hogy készen álljon a riói megméretésre.

Phelps most versenyez először azok után, hogy októberben hazájának szövetsége hat hónapra eltiltotta újabb ittas vezetése miatt. Ráadásul visszaléptették az augusztusi vb-től is, bár napvilágot láttak olyan híresztelések, hogy esetleg „kegyelmet kap”. Ő azonban megerősítette, hogy elfogadja a büntetését, így nem lesz ott Oroszországban. A nemzetközi szövetség (FINA) ugyanakkor azt tervezi, hogy szabad kártyát biztosít számára az idei vb-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.