Orbán a világ legmodernebb velodromját építtetné meg

Az olimpiai pályakerékpáros versenyek lebonyolítására is alkalmas velodrom építése is szóba került azon a szerda reggeli megbeszélésen, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és Brian Cookson, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke folytatott a kormányfő hivatalában.

MNO
2015. 04. 08. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozón szintén részt vett Polony István, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének (MKSZ) elnöke, aki a délelőtti sajtótájékoztatón elmondta: a miniszterelnöktől ígéretet kapott arra, hogy újragondolják a Millenáris Velodrom újjáépítésének terveit. A cél az, hogy átadásakor a budapesti legyen a világ legmodernebb pályakerékpáros csarnoka, amelyben világbajnokságot és olimpiát is lehet rendezni – tette hozzá.

Az MKSZ elnöke szerint a beruházás költségei nem emelkednek, viszont a 6,5-7 milliárd forintba kerülő létesítmény az új elképzelések alapján az eddig tervezett 2017 helyett csak 2018–2019-re készülne el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.