Rapport magával rántotta a csapatot

A magyar sakkválogatott Kubával játszott az Örményországban zajló csapat-világbajnokságon. Az Élő-pontok, azaz a papírforma alapján győzelmet reméltünk, ehelyett 2–2-es döntetlen lett a vége. Balogh nyert, Rapport viszont kikapott.

2015. 04. 19. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első táblán Lékó Péter sötéttel könnyedén kiegyenlített a világranglistán az első tízet is megjárt Lenier Dominguez ellen a spanyol megnyitásban. A másodikon Almási Zoltán világossal szalonremit gurított, a harmadikon Rapport Richárd simán kikapott, a negyediken Balogh Csaba győzelme biztosította a 2–2-t.

Almási sem lehet büszke a szinte játék nélküli döntetlenre, Rapport teljesítménye azonban szinte értékelhetetlen volt. Rossz szokásához híven ismét gyanús megnyitást választott sötéttel, Quesada könnyedén túljátszotta, s esélyt sem hagyva a magyar nagymesternek, simán nyert.

A magyar sakkozás elmúlt évtizedének legnagyobb tehetsége a sokadik pofont szenvedi el, jó lenne, ha végre jobb belátásra térne.

Az 1. fordulóban két meglepetés is született, Izrael Örményországot, Ukrajna pedig Oroszországot győzte le 2,5–1,5-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.