Rapport újabb betlijével vereség Indiától

A negyedik fordulóban elszenvedte első vereségét a magyar férfisakk-válogatott az Örményországban zajló sakkcsapat-világbajnokságon.

2015. 04. 22. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első táblán Lékó Péter csak látszatra választott sötéttel éles változatot, a kitaposott ösvény gyors remihez vezetett Pendjala Harikrisna ellen.

A második és a harmadik táblán Erdős Viktor és Almási Zoltán némi „fogáskeresés” után állapodott meg a döntetlenben az ellenfelével szemben.

Így Rapport Richárd partiján múlt a végeredmény. A negyedik táblán, ráadásul világossal joggal reméltünk győzelmet ifjú nagymesterünktől, hiszen az ő Élő-pontszáma 2710, az ellenfeléé, Vidit Gudzsrathié viszont csak 2630. Rapport nem tudott előnyt kicsiholni a nyitásból, sőt védekezésre kényszerült. Hosszasan jól manőverezett, aztán csak belelépett a csapdába, sötét 55 f4 lépése megpecsételte a sorsát.

Az Indiától elszenvedett vereség azért is fájó, mert az exvilágbajnok Visvanathan Anand nem szerepel a világbajnokságon.

A magyar csapat négy forduló után egy-egy győzelemmel és vereséggel, illetve két döntetlennel áll, ám a neheze csak ezután jön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.