Sidi Péter kijutott a riói olimpiára

Ez a harmadik magyar ötkarikás kvóta Rióra.

TK
2015. 04. 10. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban az ugyancsak sportlövő Tobai-Sike Renáta a szeptemberi granadai világbajnokságon a sportpisztolyosok versenyében elért harmadik helyével harcolta ki a részvétel jogát, míg Berecz Zsombor azzal, hogy a vitorlázók szeptemberi, santanderi vb-jén finn-dingiben – amelyben 12 kvótát osztottak ki – az országok sorrendjében a 11. helyen végzett.

A Magyar Sportlövők Szövetségének pénteki tájékoztatása szerint a fináléban Sidi 208,2 körrel nyerte meg a férfi légpuska számot.

A magyar versenyző az ötödik helyen került a nyolcas döntőbe, 627,6 körrel, de mivel a fináléban minden elölről kezdődik, az alapversenyben elért helyezési számnak nagy jelentősége nem volt.

A másik magyar, Péni István kilencedik lett, 625,7 körrel, számára 3 tizeden múlt a döntőbe kerülés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.