Százak fogadták a krakkói hősöket

Több száz szurkoló köszöntötte vasárnap a magyar jégkorong-válogatott tagjait, akik szombaton a lengyelországi divízió I/A-s világbajnokságon kiharcolták az élvonalba jutást.

2015. 04. 26. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, 6-700 drukker várta a nemzeti együttest a Városligeti Műjégpályán, ahol a 2008-as feljutást kiharcoló gárda három tagja, Horváth András, Szuper Levente és Szélig Viktor köszöntötte a megjelenteket.

A játékosokat egyenként szólították színpadra, miután befutott a csapatot szállító busz. Amikor már minden hazaérkező a pódiumon állt – három hokis és a szakmai stáb Krakkóban maradt –, bejátszották a lengyelek ellen 2–1-re megnyert szombati mérkőzés utolsó pillanatait, melyeket nagy üdvrivalgással fogadott a közönség.

A magyarok a kazahok mögött másodikként végezve harcolták ki feljutást a világelitbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.