Szenzáció! Klicsko csak pontozással győzött

Volodimir Klicsko maradt a profi boksz nehézsúlyának ura, de kihívója, Bryant Jennings helytállt.

Deák Zsigmond
2015. 04. 26. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét évvel a legutóbbi amerikai fellépése után visszatért New Yorkba a WBO, a WBA, az IBF és az IBO szervezet nehézsúlyú világbajnoka, Volodimir Klicsko, ellenfele ezúttal a veretlen amerikai Bryant Jennings volt.

A méretre jóval kisebb Jennings láthatóan elmozgásra építette a taktikáját, s nem adott könnyű célpontot a címvédőnek, aki a tőle megszokott hosszú első kezes balegyenesekkel próbálta megpuhítani kihívóját. A harmincéves amerikai kihívó védekezése jól működött, hiszen a mérkőzés alatt Klicskónak nem sikerült hatékonyan használnia a hátsó kezes egyenesét, sem az előző mérkőzésén a bolgár Kubrat Pulevet vízszintesbe helyező bal horgát. Amint Jennings közel került, az ukrán óriás a tőle megszokott fogást alkalmazta, ám a korábbi ellenfeleitől eltérően Jennings testen kezdte dolgozni a ránehezedő óriást. Úgy tűnt, hogy ez is működik, hiszen Klicsko többször is feladta pozícióját, és a fogás helyett belharcot kezdeményezett.

Végül aztán győzött a túlerő, hiszen Jennings túl kicsinek bizonyult ahhoz, hogy komolyan el tudja találni a címvédőt, így a menetek múlásával egyre kevesebb volt az esély a meglepetésre. Klicsko pontot veszített a tizedik menetben sorozatos fogásért, de a győzelme nem forgott veszélyben, és egyhangú pontozással (116-111, 116,111, 118-109) felülmúlta remekül felkészült riválisát, aki huszadik profi mérkőzésén első ízben hagyta el vesztesen a szorítót.

Helytállása további komoly meccseket hozhat neki, míg Klicsko számára jöhet a címegyesítés a WBC trónján ülő amerikai Deontay Wilderrel, esetleg az európai csúcsderbi az angol Tyson Fury ellen. Mindenesetre teljesítményével egyelőre nem hódította meg a tengerentúlt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.