Több mint huszonötezer futó árasztja el a szigetet

Megdőlhet a részvételi rekord a városvédő futáson.

FT
2015. 04. 13. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jubileumi, 30. rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján a rendező Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezetője, Kocsis Árpád jelezte, hogy 25 ezernél is többen futnak majd hagyományosan a Margitszigeten. (A 30 év alatt csak kétszer kellett más helyszínt választani a sziget helyett.) Hozzátette, hogy a vasárnapi félmaratonra már egy hónapja lezárták a nevezést, mert betelt a 8500 fős létszámlimit.

Szintén rekordnak számít, hogy 970 magyar településről érkeznek majd résztvevők a fővárosba, s Kocsis Árpád elmondta, hogy külföldről több mint 2000-en jelezték indulási szándékukat, ami 15-17 000 vendégéjszakát jelent majd a budapesti szállodáknak. „Vivicittá nélkül ma már nincs Budapest – jelentette ki Kocsis Árpád –, már ugyanúgy hozzátartozik a város életéhez, mint a Sziget fesztivál vagy az augusztus 20-i tűzijáték.”

Az 1984-ben Olaszországban indult tömegsportrendezvényhez 1986-ban csatlakozott Budapest, aminek keretében 15 éven keresztül 12 kilométeres versenyeket rendeztek. A BSI 2001-től kezdte fejleszteni a programot (Minicittá, Midicittá), a családi futás 2010-től, míg a félmaraton 2011-től része a rendezvénynek. Az indulói létszám az elmúlt években dinamikusan emelkedett, az 1986-os 1600 fős számhoz képest tavaly már átlépte a 20 ezres létszámot. A 30 év alatt kétszázezer magyar állampolgár futott már legalább egyszer ezen a Budapest jelképévé nemesedett eseményen.

Éppen a hatalmasra duzzadt mezőny miatt határoztak úgy a szervezők, hogy idén először kétnapos lesz a program, melynek szombati nyitónapján a 2,5 kilométeres Telekom Minicittát, a 2,5 kilométeres gyaloglást, illetve a családi futást, a Suhanj futamot és a 3×2 kilométeres váltót rendezik meg, míg vasárnap a Telekom Vivicittá félmaraton mellett a 10 kilométeres Telekom Vivicittát, és a 7 kilométeres Telekom Midicittát bonyolítják le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.