Újra behúzta a kupát a Veszprém

Sorozatban hetedszer.

MNO
2015. 04. 26. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprém sorozatban hetedik, összességében pedig 24. hazai kupadiadalát aratta.

A Bajnokok Ligájában is a négyes döntőbe jutott Veszprém az első félidő közepére négygólos előnyt harcolt ki (9–5). Juan Carlos Pastor időt kért, rendezte a sorokat, a Szeged pedig sorozatban négy gólt szerezve egyenlített (9–9). Masszívan védekeztek a csapatok, nagy iramban komoly küzdelem zajlott a pályán, a veszprémiek egytalálatnyi előnnyel fejezték be ezt a játékrészt (12–11).

A második félidő elején pár percig tartotta még a lépést a Veszprémmel a Szeged, de 18–14-nél Pastor megint kénytelen volt elmagyarázni játékosainak, miként tudnák feltartóztatni ellenfelüket. Ezúttal azonban nem használtak a szavai, legalábbis a címvédő csapat növelte előnyét, a 48. percben már hét góllal vezetett (22–15). Innen pedig nem volt visszaút a szegediek számára.

A Magyar Kupában sorozatban negyedszer jött össze a Veszprém–Szeged döntő. A Veszprém a 2008-as finálé óta nem kapott ki. Akkor éppen a Szeged kaparintotta meg előle a kupát.

Korábban:
bronzmérkőzés:
Mezőkövesd–Vác (NB I/B) 30–21 (15–11)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.