Újra edz a fél évre eltiltott Phelps

Rio de Janeiróban is rajthoz akar állni, így már ötödik olimpiájára készül Michael Phelps, az amerikaiak 18-szoros olimpiai bajnok úszója.

KR
2015. 04. 16. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 29 éves sztár szerdán jelentette be az arizonai Mesában, hogy noha a 2012-es londoni játékok után visszavonult, tavaly azért állt újra edzésbe, hogy készen álljon a riói megméretésre. Ezzel együtt közölte: nem vesz részt augusztusban a kazanyi világbajnokságon.

Phelps a héten Mesában versenyez először azok után, hogy októberben hazájának szövetsége hat hónapra eltiltotta újabb ittas vezetése miatt. Ráadásul visszaléptették az augusztusi vb-től is, bár napvilágot láttak olyan híresztelések, hogy esetleg „kegyelmet kap”. Ő azonban megerősítette, hogy elfogadja a büntetését, és nem lesz ott Oroszországban.

Phelps 100 méter pillangón, 100 méter háton, 100 méter gyorson, 200 méter vegyesen és 400 méter gyorson áll rajtkőre a héten.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.