Utolsó köreit rója a Formula 1?

A Nemzetközi Automobil-szövetség korábbi elnöke attól tart, hogy hamarosan összeomlik a versenykiírás.

HZS
2015. 04. 07. 8:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha ez így megy tovább, az F1-nek vége” – mondta a DPA német hírügynökségnek a hétvégi kínai nagydíj előtt a sportvezető, aki elsősorban abban látja a problémát, hogy a bevételeket nem egyenlő arányban osztják el a csapatok között, az autók fejlesztésére és a személyzetre pedig túl nagy összegeket költenek. „Ez túlzás” – jelentette ki a 74 éves brit exelnök.

Mosley 1993 és 2009 között vezette a FIA-t. Korábban maga is versenyzett, és társalapítója volt a March nevű istállónak. „Akkoriban az olyan csapatok, mint a Tyrrell, talán húsz alkalmazottal dolgoztak, mégis világbajnokságot nyertek. Most ez a szám hétszáz és ezer között mozog” – jelentette ki. A sportvezető szerint a takarékossági program azonnali bevezetése lenne a megoldás. „A bevételeket egyenlő arányban kellene elosztani, és a csapatok ennél jelentősen nem költhetnének többet. Ehhez azonban szükség lenne az istállók egyetértésére és a jelenlegi szerződések módosítására. Ez nem lehetetlen, csak az emberekkel meg kellene értetni, hogy erre igenis szükség van” – jelentette ki.

Az előző szezon végén a Caterham és a Marussia is csődeljárás alá került – előbbi meg is szűnt, utóbbi viszont Manor Marussia néven később rajtengedélyt kapott –, továbbá a Sauber, a Force India és Lotus is hosszú ideje anyagi gondokkal küzd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.