Vasárnap megint őrület várható a Hungaroringen

A magyar pálya különleges hangulatát emelik ki a túraautó-vb pilótái a hét végi hungaroringi verseny előtt.

FT
2015. 04. 30. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végén újra, immár ötödször hazánkban vendégeskednek a világ legjobb túraautó-pilótái: szombaton az edzéseket, vasárnap a két versenyfutamot tartják a mogyoródi Formula 1-aszfaltcsíkon. Az esemény sajtótájékoztatóját csütörtök délután rendezték meg a Várkert Bazárban – impozáns körülmények között.

„Magyarország 2011 óta része a WTCC-családnak, s azóta vitathatatlanul a sorozat egyik legnépszerűbb állomása, több ezer rajongót csábít ki, elsősorban Michelisz Norbertnek köszönhetően. Egy piackutató cég adatai alapján tavaly 23,044 millió televíziónéző kísérte figyelemmel a versenyt, bízunk benne, hogy idén is hasonlóan magas nézőszámot sikerül megnyernünk” – nyilatkozta a viadal műsorfüzetében Francois Ribeiro, a túraautó-világbajnokság első embere.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója vallomással kezdte. Elmondta, hogy amikor annak idején idehozták a sorozatot, ők maguk sem gondolták, hogy ekkora sikere lesz, s hogy a mi pályánk zsúfolásig megtelt lelátóit mutatják majd az évközi és az év végi tévés összefoglalókban.

„A magyar közönség megtalálta magának, megszerette a túraautó-világbajnokságot; megtalálta magának, és megszerette Michelisz Norbertet, akit nem véletlenül és nem ok nélkül választottak meg az utóbbi években az év legnépszerűbb sportolójának. Michelisz pályája töretlenül ível felfelé, s ezzel együtt folyamatosan nő a sorozat népszerűsége hazánkban – ha ezt egyáltalán lehet még fokozni. Nyilván lehet, azzal, ha Michelisz újra dobogóra áll a Hungaroringen, s onnan integet majd az őrjöngő tömegnek. Ez a terve, mi pedig egy emberként drukkolunk, hogy valóra váljon” – mondta Gyulay Zsolt.

Persze a végeredményhez még a riválisoknak is lesz egy-két szavuk. A rendezvény sajtótájékoztatójára közülük a világbajnoki címvédő José María López, a korábbi világbajnok Rob Huff és természetesen Michelisz Norbert kapott meghívást.

„A magyar versenyhétvége az, amit mindig nagyon várunk, hiszen az én hazai futamommal, az argentinnal együtt ez a legnépszerűbb forduló a sorozatban. Ez Michelisz népszerűségének köszönhető. Érdekes, hogy a GP2, a Formula 3000 és a Formula Renault miatt a Hungaroring szinte az a pálya, amelyet a legjobban ismerek és szeretek, de hogy mire leszünk képesek ott, azt azért nehéz megmondani, mert jönnek a pluszsúlyok, s persze minden autóba az új fejlesztések. Biztos vagyok benne, hogy ettől a hétvégétől kezdve nehezebb dolgunk lesz, mint eddig” – nyilatkozta López.

„Izgatottan várom a magyar futamot, mert minden évben ez az egyik legjobb hangulatú verseny. A pálya vonalvezetése tetszik, és ha a kocsimba belekerülnek az új fejlesztések – amelyekről egyelőre semmit sem mondhatok –, remélem, szerezhetek meglepetést az ellenfeleknek” – fogalmazott Huff.

„Természetesen a hazai viadal az év fénypontja számomra. Amikor a második futam után kiszállok az autóból, már alig várom a pillanatot, hogy újra a Hungaroringen versenyezhessek. Szerencsére nagyon gyorsan eltelt az elmúlt egy év, és én megint bizakodva várhatom a viadalt, mert bár Marokkóban nem a legfényesebben szerepeltünk, az a pálya egyáltalán nem fekszik sem nekem, sem az autónak. A Ring viszont Itt versenyeztem a legtöbbet pályafutásom során, és bízom benne, hogy legalább az egyik futam után felállhatok a dobogóra. Nagyon szívesen integetnék onnan a remélhetőleg sok szurkolónak” – mondta Michelisz Norbert.

A sajtótájékoztató végén a három versenyzőre érdekes feladat várt: egy Rubik-kockát kellett kirakniuk. José María Lópeznek öt másodperc kellett csak hozzá. Úgy látszik, a világbajnoki cím védője ebben is gyors

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.