Világkupa: nem kerültek döntőbe a légpisztolyosok

Mindhárom magyar jól lőtt a női légpisztolyosok versenyében, ennek ellenére egyikük sem jutott be a világkupa döntőjébe.

MNO
2015. 04. 13. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 40 lövéses alapversenyt egyaránt 382 körös eredménnyel zárták a magyarok, a nyolcas döntőhöz azonban ezúttal minimum 385 körre volt szükség – áll a viadal honlapján.

A már olimpiai kvótás Tobai-Sike – aki ebben a számban tavaly világbajnoki ötödik, az idén pedig Európa-bajnoki bronzérmes volt – a 16., az olimpiai hatodik Csonka a 18., míg Nemes a 20. helyen zárt a 83 fős mezőnyben.

A nap másik számában, a női kisöbű sportpuska 3x20 lövéses összetett viadalában Zwickl-Veres Kata 564 körrel a 60. lett.

A világkupa-viadalon a légfegyveres számokban három-három, míg a többi versenyben két-két riói kvótát osztanak ki. A magyar csapatból pénteken Sidi Péter megnyerte a légpuskások versenyét, ezzel – Tobai-Sike és a vitorlázó Berecz Zsombor után – harmadik magyarként szerzett ötkarikás indulási jogot Rióra.

Az év első puska, pisztolyos világkupáján már csak egy számban, a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyében lesz magyar. Sidi Péter és a pénteki légpuskában kilencedik Péni István kedden selejtez, s amennyiben továbbjut, szerdán szerepel az alapversenyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.