A Dnyipro kiejtette a Napolit, a Sevillával döntőzik

Az ukrán Dnyipro óriási meglepetésre 1–0-ra győzött csütörtökön a vendég Napoli ellen.

2015. 05. 14. 21:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kijevi találkozón az ukrán együttes az első meccsen mutatott játékát ismételte meg, ugyanis kiválóan védekezett, s abból próbált támadni. A nápolyiak pedig ezúttal sem igazán találták ennek az ellenszerét, ráadásul nemcsak a riválissal, hanem a szakadó esővel is meg kellett küzdenie az olaszoknak.

A második félidő elején aztán betalált a Dnyipro, a Napoli pedig hiába próbálkozott, nem tudott gólt szerezni, így nagy meglepetésre kiesett. A Dnyipro története során először jutott be európai kupasorozat döntőjébe.

Firenzében a Sevilla kényelmes, 3–0-s előnyből kezdhette a visszavágót, s miután átvészelte a kezdeti hazai rohamokat, az első félidő közepén öt percen belül két gólt szerzett.

A folytatásban is ment előre a Fiorentina, ám hiába volt számtalan helyzete, sőt a második félidőben büntetőt is rúghatott, képtelen volt a kapuba találni.

Európa-liga, elődöntő, visszavágók:

Dnyipro (ukrán)–Napoli (olasz) 1–0 (0–0)
gól: Szeleznyov (58.) Továbbjuitott: a Dnyipro 2–1-es összesítéssel.

Fiorentina (olasz)–Sevilla (spanyol) 0–2 (0–2)
gól: Bacca (22.), Carrico (27.) Továbbjutott: a Sevilla kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel.

A finálét május 27-én Varsóban rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.