A magyar öttusázók az arany- és ezüstérmet is elhódították

Marosi Ádám és Kovács Sarolta is érmet nyert az öttusázók versenyén.

2015. 05. 25. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marosi vívásban 17 győzelemmel a második legjobb volt, a 200 méteres úszásban 2:02.88 perccel a hetedik időt érte el, a lovas pályán a 300 pontból csak hetet vesztett, a lövészetekkel kombinált 4x800 méteres futást pedig 12:16 perc alatt teljesítette. Ezzel magabiztosan végzett az élen, az ezüstérmes orosz Makszim Kusztovot hét, a harmadik helyezett francia Valentin Pradest pedig 17 másodperccel előzte meg. Kasza Róbert 18. lett a nemzetközi sportági szövetség honlapjának eredményközlése alapján.

A nőknél Kovács 14 asszót nyert meg, az úszásban a leggyorsabb volt 2:09.28-cal, lovaglásban 286 pontot gyűjtött, a kombinált számot pedig 13:29 perc alatt teljesítette. A 2008-ban olimpiai bajnok német Lena Schöneborn mögött négy másodperccel ért a célba, az orosz színekben versenyző Donata Rimsaite pedig hét másodperccel követte őt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.