A MOB nem támogatja tovább a két lebukott kajakost

Azonnali hatállyal felfüggesztették a pozitív drogtesztet produkáló kajakosok anyagi támogatását.

2015. 05. 05. 14:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet keddi ülésén Borkai Zsolt elnök felvetésére tárgyalta meg a két sportoló ügyét, s hozott határozatot. „A Magyar Olimpiai Bizottság határozottan elutasítja és elítéli a társadalomra bizonyítottan rendkívül veszélyes kábítószer és tiltott teljesítményfokozó szerek, módszerek előállítását, terjesztését és használatát” – olvasható a Mob.hun közölt állásfoglalásban, amelyben közlik, hogy a zéró tolerancia elvének megfelelően az érintettek anyagi támogatását azonnali hatállyal, határozatlan időre felfüggesztik.

A MOB hangsúlyozza, hogy 2010 óta minden, világversenyre utazó csapatának összes sportolóját drogteszttel is ellenőrizteti, a jelen helyzetben szorosan együttműködik az érintett sportág szakszövetségével, és minden további esetleges intézkedésével megvárja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) fegyelmi bizottságának döntését.

Az MKKSZ hétfői közleményében jelezte, hogy fegyelmi eljárást indít a két versenyzővel szemben, miután a szövetséget a Magyar Antidopping Csoport (MACS) hivatalosan tájékoztatta arról, hogy a két sportoló szervezetében kokain nyomaira bukkantak. A versenyzők válogatottkeret-tagságát az MKKSZ megszüntette, s a szakmai igazgató a kerettagsággal együtt járó juttatásokat is megvonta az érintett sportolóktól, valamint nem jelölte őket a júniusi, bakui Európai Játékokra.

A Blikk szombaton írt arról, hogy a két versenyzőtől a közelmúltban, a dunavarsányi edzőtáborban vettek vizeletmintát és a doppingtesztjük negatív, a drogtesztjük azonban pozitív lett. Az ötszörös világbajnok, 25 éves Csipes Tamara 2011-ben az év női sportolója volt, a 22 esztendős Dombvári Bence pedig nyert már ezüst- és bronzérmet is vb-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.