A Paralimpiai Bizottság végtörlesztette az elnök hitelét

Az ötlet Deutsch Tamástól származik, akinek az elnökség szót fogadott.

2015. 05. 09. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gömöri Zsolt azt állítja, hogy a hozzájárulással az MPB elnöksége a fizetését is befagyasztotta, a bizottság hárommillió forintot végtörlesztett helyette. A Bors úgy tudja, hogy az ötlet Deutsch Tamás alelnöktől származik, akinek a javaslatát az elnökség elfogadta.

„Négy szövetségi munkatárs hitelét rendezte az MPB – mondta el a lapnak Gömöri Zsolt – mégpedig azért, mert ketten közülük teljesen kilátástalan élethelyzetbe kerültek. A fizetésük több mint felét vitte el a bank. Úgy voltak vele, hogy nemzetközileg komoly megbecsülésnek örvendő szervezetben ilyen áldatlan állapotok nem uralkodhatnak, nem mellékesen pedig az előző évet 19 milliós pluszban zárta az MPB, s ebből az illetékesek jóváhagyásával 9 milliót el tudtak különíteni a törlesztésekre.”

Gömöri Zsolt a 2012-es paralimpiai sikerek után 17 milliós prémiumban részesült, elnöki és sportszakmai igazgatói tisztéért fizetést kap, így arra kérdésre, hogy rajta miért kellett segíteni, így válaszolt: „Az elnökség nem személyekről szavazott, amikor mindezt lehetővé tette, hanem arról, hogy élünk-e a törvény adta lehetőséggel.”

„Ez az ügy borzasztó károkat okozott. És az egész a szövetségen belüli konfliktusra vezethető vissza, vélhetően az egyik munkatárs kiszivárogtatott félinformációi alapján kerültünk célkeresztbe. Csak arra költünk, amire szükséges, rendre tartalékokat képezünk, tavaly 22 millióval kompenzáltuk a Gerevich-ösztöndíjak révén hiányzó összeget” – mondta a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.