Azért vasárnap is összelapátoltak egy aranyat

Fazekas-Zur Krisztina visszatért.

2015. 05. 17. 17:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapja szerint a négyesben olimpiai bajnok magyar versenyző fölényes győzelmet aratott, még a második helyezettnél is több mint két másodperccel volt gyorsabb. Fazekas-Zur szombaton 500 méteren harmadik lett.

Később a Balaska Márk, Molnár Péter, Tótka Sándor, Dudás Miklós kajaknégyes a spanyol kvartett mögött célba érve ezüstérmet szerzett 200 méteren. Ez a szám hasonló versenyeken ritkán kerül a programba.

A többi vasárnapi fináléban nem termett babér a magyaroknak: Vajda Attila és a Petkó András, Forgó Christopher duó egyformán hatodikként zárt C-1 500, illetve C-2 1000 méteren, Dudás Miklós hetedik lett K-1 200-on, a Horváth Alexandra, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes kajakos kvartett pedig a nyolcadik helyen futott be 500-on.

Szombaton két aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot gyűjtöttek a magyarok: a kajakos Kárász Anna, Vad Ninetta duó 500 méteren, az ugyancsak kajakos Tótka Sándor, Molnár Péter kettős pedig 200-on lett első, míg Kárász K-1 500-on másodikként zárt Fazekas-Zur előtt.

A 2013-as Európa-bajnokság helyszínén, Montemor-o-Velhóban az idei vk-sorozat első versenyét rendezték, a magyar színeket 18 fős csapat képviselte. A viadalon 28 ország mintegy 400 kajakosa és kenusa vett részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.