Babos Tímea egyetlen lépésre van a top 10-től

Babos Tímea egy lépésre a top tíztől a női páros teniszrangsorban – írja az NSO.

2015. 05. 18. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első számú női teniszezőnk Kristina Mladenovic oldalán megnyerte a római tornát, és ezzel a 11. helyre lépett előre a párosok világranglistáján, alig elmaradva a tizedik Hszieh Szuvejtől. Babos társa, Mladenovic az 5. a rangsorban, az élen az indiai Sania Mirza áll.

Az eddigi magyar csúcs párosban a 13. hely volt: Temesvári Andrea és Mandula Petra is állt ebben a pozícióban.

„Hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek a valaha volt legjobban rangsorolt magyar női párosjátékos. Az elmúlt egy évben sok szép sikert értem el, idén már három tornagyőzelmem van, és remélem, ez még csak a kezdet. Köszönöm azoknak, akik segítettek, hogy eljussak idáig, a családomnak legfőképp. Néha még én sem hiszem el, hogy itt tartok, és hogy ilyen sikereket értem el.”

Babos egyesben három helyet rontva a 83. pozícióba csúszott vissza. A legjobb magyar férfijátékos, Fucsovics Márton 17 pozícióval hátrébb található a rangsorban, jelenleg a 168.

Az egyéni WTA-rangsorban a Rómában győztes Marija Sarapova feljött a második helyre, a héten Nürnbergben főtáblás Babos három helyet rontva a 83.

A legjobb magyar, Fucsovics Márton 17 helyet rontva a 168. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. A 23 éves játékos egy éve döntőt vívott Heilbronnban, idén viszont nem indult el a németországi versenyen. Fucsovics a héten a Roland Garros selejtezőjében lép pályára. Az élen változatlanul a vasárnap Rómában tornagyőztes Novak Djokovic áll, megelőzve a döntőben alulmaradt Roger Federert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.