Berki Krisztiánnak újra megy a Magyar-vándor

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián márciusi vállműtétje után lovon is újra elkezdte az edzéseket.

FT
2015. 05. 18. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Torna Szövetség hétfői tájékoztatása szerint Berki Krisztián már múlt héten megkezdte a gyakorlást a lovon, de akkor még csak a támaszhelyzetek és a láblendítés került be a programjába. Az UTE olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornásza az elmúlt hét végén kétnapos pihenőt tartott, hogy hétfőn újult erővel vágjon bele a munkába. Immár elemeket is gyakorolt, sikerült neki a Magyar-vándor és a Sivadó-vándor bemutatása is.

A sportoló március 16-án esett át vállműtéten, azóta az előre eltervezett rehabilitáció szerint halad, és most jutott oda, hogy már a speciális munkát is végezhet. Mostantól délelőtt és délután is a Tornacsarnokban készül. Egyelőre még a gyógytornára és az erősítésre fókuszál, de edzésenként már fél, háromnegyed óra a lólengésre is jut. A gyógytornán több mint három hete elkezdte kipróbálni a támaszhelyzeteket, így nyugodt szívvel mert nekivágni a speciális edzéseknek.

„Nagyon örülök, hogy ilyen jól haladunk, hétről hétre, napról napra jobb a vállam; ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy ma már elemeket gyakoroltam. Kis feszülést még érzek, nem elég laza a vállam, nem állt még minden össze, de fájdalmaim nincsenek. Úgy érzem, egész jó állapotban vagyok, ha így sikerül tovább haladnunk, akkor szeptember közepére készen lesz a gyakorlatom, ami az októberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság szempontjából létfontosságú” – nyilatkozta az olimpiai bajnok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.