Csak a döntőben állították meg Csernoviczki Évát

Csernoviczki Éva ezüstérmes lett a cselgáncsozók idei első Grand Slam-viadalán.

FT
2015. 05. 08. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni olimpián bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Éva Bakuban a 48 kilogrammos súlycsoportban az első mérkőzésén az Eb-bronzérmes francia Laetitia Payet ellen nyert, miután ellenfelét leléptették. Ezután a negyeddöntőben az izraeli Sira Risonit intéssel verte. Az elődöntőben a belga Charline Van Snick várt rá, akitől az olimpián a legjobb nyolc között kikapott, de azóta már törlesztett neki, hiszen a 2013-as budapesti Eb döntőjében éppen őt győzte le. S ezúttal is Csernoviczki kerekedett felül, „aranyponttal”, jukóval. A fináléban vazaarival kapott ki a román Monica Ungureanutól, de az ezüstéremmel is sokat nyert az olimpiai kvótákért zajló versenyfutásban.

Az azerbajdzsáni viadalon szombaton Ungvári Miklós (73 kg), Ungvári Attila (81 kg) és Krizsán Szabolcs (81 kg), vasárnap Cirjenics Miklós (100 kg) és Bor Barna (100 kg+) lesz érdekelt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.