Döntőbe dobta magát a Golden State

A Golden State Warriors legyőzte szerdán a vendég Houston Rocketsot.

2015. 05. 28. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel 4–1-re nyert az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nyugati fináléjában, és készülhet a Cleveland Cavaliers elleni nagydöntőre.

Az alapszakasz legjobbjává választott Stephen Curry 26, Harrison Barnes 24, Klay Thompson pedig 20 ponttal segítette győzelemhez az oaklandi együttest, amely 1975 után jutott ismét be a fináléba. Negyven éve a Warriors megnyerte az NBA-t.

A texasiaknál Dwight Howard 18 ponttal és 16 lepattanóval zárt, a hétfőn 45 pontot szóró James Harden viszont mindössze 14 pontig jutott, emellett 13 labdát adott el.

A találkozó előtt a Golden State attól az Alvin Attlestől vette át a nyugati bajnoknak járó trófeát, aki az 1975-ös bajnokcsapat edzője volt. A Warriors eddig háromszor nyert NBA-t –1947-ben és 1956-ban még Philadelphia Warriors néven –, míg a rivális Cleveland legnagyobb sikere a 2007-es döntő volt.

Eredmény: Nyugati főcsoport, döntő, 5. mérkőzés: Golden State Warriors–Houston Rockets 104–90

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.