Erdei a birkózókkal belement az adok-kapokba

Világversenyeken érmes birkózók is csatlakoztak Magyarország legnagyobb jótékonysági ruhagyűjtő akciójához.

FT
2015. 05. 06. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Adok-Kapok Napokat 2013-ban hozta létre a Premier Outlet, amely a kezdetek óta az Ökumenikus Segélyszervezettel dolgozik együtt. Évről évre nő az akció népszerűsége, már most több mint 31 ezer felajánlásnál tartanak.  Az adományok olyan rászorulókhoz jutnak el, akik sokszor minden igyekezetük ellenére – például egy természeti katasztrófa, családi tragédia, betegség miatt – jutottak bajba. A segélyszervezet sokféle tevékenységének köszönhetően jól tud használni szinte bármilyen korcsoportnak szánt ruhadarabot. Nagy hiány van lábbelikből (cipő, csizma, papucs), és természetesen nagy szükség van gyermekruhákra is.

A kezdeményezéshez több ismert sportoló is csatlakozott; így a már visszavonult profi ökölvívó világbajnok, Erdei Zsolt, a versenyzői pályafutását ugyancsak lezárt aerobik-világbajnok, Katus Attila, valamint még két nagyon is aktív birkózó: az olimpiai és világbajnok bronzérmes Módos Péter és a vb-3. Veréb István.

Kedden a Adok-Kapok Napok hivatalos félidei ruhaválogatásán igazi szortírozókavalkáddá alakult a biatorbágyi Premier Outletben található Adománygyűjtő Pont. „Nem is gondoltam, hogy ilyen nagy fába vágjuk a fejszénket” – jegyezte meg mosolyogva Erdei Zsolt a válogatás közben, a beérkező adományok szétválogatása ugyanis nem kis feladat.

Birkózóink az egész sportágat képviselték, hiszen nem csak saját, de a női csapat felajánlásait is ők hozták el. A többiekkel együtt azután ők is lelkesen nekivágtak a válogatásnak. „Gyakran szoktam jótékonykodni, segítek, ahol tudok. Olyan ruhákat hoztam, amelyeket én már nem hordok, de jó állapotúak. Jó érzés, hogy ezzel megkönnyíthetem mások életét” – mondta el Veréb István.

Módos Péter hozzátette: „Én is olyan neveltetést kaptam, hogy segítsek másokon, nálunk ez családi hagyomány. Az olimpiai bronz után elhatároztam, hogy minden évben kiválasztok egy szűkösebb sorú családot és bevásárolok nekik, ehhez tartom is magam. Nagyon sokan drukkolnak nekem, én pedig többek közt így szeretném meghálálni a szurkolók szeretetét. Most például a jó minőségű használt ruhákkal.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.