Ezt mondja a sajtó Blatterről

A nemzetközi sajtó jellemzően kritizálta a korrupciós botrány árnyékában pénteken újraválasztott Joseph Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnökét, aki ötödik ciklusát kezdi meg a szervezet élén.

2015. 05. 30. 12:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britannia:

The Times:
„Nem tudjuk, hogy Ali bin al-Husszein jordán herceg tudta volna-e szolgálni megfelelően a FIFA-t, azt viszont biztosan tudjuk, hogy Joseph Blatter nem tudja és nem is fogja tudni. A futballvilág péntek este megkapta egy »új nap ígéretét«, ehelyett azonban úgy döntött, Blatter sötét uralmánál marad.”

Telegraph:
„Most már csak az a kérdés, hogy a nyomozás vajon megbuktatja-e Blattert, illetve hogy az angol szövetség, valamint az UEFA más tagjai valóra váltják-e fenyegetéseiket, mint a világbajnokság bojkottálása vagy a kivonulás a FIFA-ból.”

Franciaország:

Le Figaro:
„A FIFA reformja – Blatterrel vagy nélküle – évek óta húzódik, szinte annyi ideje, mint a doppingellenes harc a kerékpársportban. Most már a nemzetközi jognak, a rendőrségnek és a politikának is részt kell vennie ebben.”

Le Journal de la Haute-Marne:
„Papíron Joseph Blatter győzött. A régi-új FIFA-elnök azonban egy féregrágta széken ül, a morális tekintélyét ugyanis teljesen elveszítette.”

Oroszország:

Szport Expressz:
„Az örök Sepp. Bárki más is lehetett volna FIFA-elnök, de a végén mindig Blatter győz.”

Szovjetszkij Szport:
„A botrány, a kritika és a letartóztatások ellenére ismét Blatter nyert. Ez az ember verhetetlennek tűnik.”

Kommerszant:
„A háború még nem ért véget. Mindenekelőtt Michel Platini UEFA-elnök az, aki nem gondolja úgy, hogy a konfliktus ezzel lezárult.”

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:
„Blatter törvénye: a szennyben is ő a győztes. Ötödik Sepp-pet megerősítették a posztján, legalábbis egyelőre. Ali herceg visszalépett, a FIFA Blatter kezében maradt, a nehézségek azonban ezzel még nem értek véget.”

Corriere dello Sport:
„A FIFA legutóbbi szégyene: újraválasztották Blattert.”

Tuttosport:
„FIFA: Bla Bla Blatter. Az ezredes a botrány közben is újra elnök lett.”

Corriere della Sera:
„A FIFA újraválasztotta Blattert. De Ötödik Joseph szorult helyzetben van. A lázadás Európának egy világbajnoki helybe kerülhet.”

Spanyolország:

El País:
„Egy elszalasztott lehetőség. Blatter újraválasztása megsemmisítette a labdarúgás demokratikus megújulásának esélyét. Rossz hír ez a sportágnak.”

La Vanguardia:
„Blatter túlélte a botrányt.”

As:
„Blatter a második menetben legyőzte Alit. Most az FBI ellen kell megvédenie a címét.”

Mundo Deportivo:
„Blatter kiütéssel győzött. A fölényes siker erőt adhat neki sorozatban ötödik elnöki ciklusához.”

Marca:
„Semmi nem változott. Az üzlet megy tovább.”

Hollandia:

De Volkskrant:
„Európa rémálma valóra vált. A labdarúgás nehéz idők előtt áll. Így áll most a helyzet, a kérdés többek között az, hogy a korrupciós botrány után mi derül még majd ki a nyomozások során.”

Szerbia:

Informer:
„Blatter erősebb, mint az Egyesült Államok.”

Kurir:
„Politikai játszma: orosz győzelem a futballháborúban.”

Danas:
„A futballdiktátor a szegény FIFA-tagok és Oroszország kedvence.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.