Harcsa Zoli lecsapta a hollandot, aranyak Kaunasban

Szőrös és Bernáth is győzött.

Ch. Gáll András
2015. 05. 23. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három magyar aranyérem született Kaunasban, az Algirdas Socikas ökölvívó-emlékversenyen.

Az 56 kg-os súlycsoport döntőjében Szőrös Márk (Madárfészek) egy alacsony és roppant kellemetlen örményt (Garnik Harutyunjan) vert pontozással, miután előzőleg a finn Matti Kootát győzte le 3:0-s pontozással.

A 75 kilóban, középsúlyban Harcsa Zoltán (Ferencváros) a döntő második menetében kiütötte a holland Max van der Past. Mégpedig úgy, hogy egy fogadó balhoroggal halántékon vágta, mire a hollandus padlót fogott, és ott is maradt, amíg a bíró ki nem számolta.

„Ritkán fordul elő, de ezúttal még a mesterem, Szántó Öcsi bácsi is azt mondta, hogy jól bunyóztam\" – újságolta boldogan Harcsa.

Szupernehézsúlyban Bernáth István előbb a litván Paulius Prismantast verte a harmadik menetben döntő fölénnyel, majd az elődöntőben a szintén litván Laimonas Orintasnál bizonyult jobbnak 3:0 arányban. A fináléban mérkőzés nélkül győzött, mert a cseh Daniel Taborsky nem állt ki ellene.

A három első helyen kívül két bronzérmet is szereztek a magyar öklözők, 69 kg-ban Bacskai Balázs a francia Souleymane Cissokhótól kapott ki az elődöntőben 3:0-ra, míg a nehézsúlyú Hámori Ádámot a holland Roy Korving győzte ugyanilyen arányban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.