Három évvel meghosszabbították Hamilton szerződését

A Forma–1-es Mercedes istálló három évre szóló szerződéshosszabbítást írt alá világbajnoki címvédő pilótájával, a brit Lewis Hamiltonnal – közölte a hétvégi Monacói Nagydíj helyszínén a stuttgarti csapat szerdán.

2015. 05. 20. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves brit versenyző korábbi sajtóértesülések szerint évi 30 millió eurós (9,18 milliárd forint) fizetésért vezeti majd a 44-es rajtszámú Ezüstnyilat – a mostani megállapodás értelmében – 2018 végéig.

Hamilton eddigi szerződése az év végén járt volna le, s a hosszabbításról hónapok óta tárgyaltak. Az egyeztetés azért húzódott el, mert a kétszeres vb-győztes pilóta menedzser nélkül, önállóan intézi ügyeit. Hamilton csapattársa, a német Nico Rosberg már tavaly júliusban hosszabbított a Mercedesszel, és bár a stuttgarti istálló nem hozta nyilvánosságra, mennyi időre szól a megállapodás, a német sajtó szerint a 29 éves versenyző 2017-ig írt alá.

Az idei szezon első öt futama után Hamilton áll az élen 111 ponttal, Rosberg 91-gyel második. Hamilton 2013, Rosberg 2010 óta a Mercedes pilótája.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.