Hatalmasat rúgtak az amerikai sztárcsapatba

Négy mérkőzésre eltiltotta Tom Bradyt, a címvédő New England Patriots irányítóját.

2015. 05. 12. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NFL honlapjának beszámolója alapján a négyszeres Super Bowl-győztes játékost, valamint klubját azért büntették meg, mert az Indianapolis Colts elleni főcsoportdöntőben – amelyet fölényesen, 45-7-re nyert a New England – leeresztették azokat a labdákat, amelyekkel támadtak, annak érdekében, hogy azokat könnyebb legyen elkapni. Érdekesség, hogy csak az első félidőben használták ezeket a puhább játékszereket, s ekkor még csak 17-7 volt az állás. Az ügyről 246 oldalas jelentés született, amely szerint valószínűleg a Patriots két alkalmazottja volt a bűnös, s Brady is tudhatott a dologról.

A játékos ügynöke egy közleményben már jelezte, hogy három napon belül mindenképpen fellebbezni fognak az ítélet ellen, amely „nevetséges és nincsen semmilyen törvényi alapja”. A Pats egymillió dolláros büntetése rekord a liga történetében, és még a jövő évi első körös, valamint a 2017-es negyedik körös draftjogáról is le kell mondania. A klub életében nem ez volt az első botrány: a 2007-es kémkedési ügyben – amelyben kiderült, hogy a New England levideózta és megfejtette a rivális New York Jets titkos jelzéseit – 500 ezer dolláros büntetést kapott és egy draftjogot veszített el.

A New England legutóbb a 2008-as szezonban játszott Brady nélkül, akinek akkor az első fordulóban elszakadt a térdszalagja. Akkor a gárda 11 győzelemmel és 5 vereséggel zárta az alapszakaszt és éppen lemaradt a rájátszásról. A New England így várhatóan Jimmy Garoppolóval kezdi majd az idényt, Brady a jelenlegi büntetés mellett éppen az Indianapolis Colts elleni rangadón térhet vissza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.