Helybenhagyták Csipesék eltiltását

Enyhítésként az augusztus végi országos bajnokságon viszont mindketten rajthoz állhatnak.

N. M.
2015. 05. 22. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület kimondta, a fegyelmi vétség súlya alapján nem lát lehetőséget arra, hogy eltiltás helyett enyhébb büntetést alkalmazzon, azonban mérlegelte azt a tényt, hogy a két sikeres sportember folytatni szeretné pályafutását, és lehetőség szerint részt venne a riói olimpián.

A két sportolót a másodfokú eljárás eredményeként az MKKSZ augusztus 23-ig a versenyzéstől eltiltotta, december 31-ig pedig megvonta a sportolóknak adható kedvezményeket és juttatásokat. Így nem indulhatnak az idei válogatóversenyeken, és december 31-ig nem lehetnek a válogatott keret tagjai.

A bizottság enyhítő körülményként értékelte, hogy a két kajakos ellen korábban nem folytatott le a szövetség sportfegyelmi eljárást, a sportolók az eljárás során megbánást tanúsítottak, valamint azt a tényt, hogy a szövetség sportfegyelmi eljárásán kívül magatartásuk miatt más joghátrány is érte őket.

A büntetés enyhítésével lehetőség nyílik arra, hogy az augusztus 23-án kezdődő országos bajnokságon a két sportoló rajthoz állhasson és jó eredmény elérése esetén saját jogon újra bekerülhessen a jövő évi nyári olimpiai játékokra készülő téli válogatott keretbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.