Hiába készült nagy ünnepre Hamilton, eltaktikázta

Nico Rosberg diadalmaskodott Monacóban.

2015. 05. 24. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 29 éves Rosbergnek ez volt pályafutása 10., idei második futamgyőzelme – sorozatban harmadszor nyert Monacóban –, s az összetettben közelebb férkőzött az élen álló Hamiltonhoz.

A második helyen a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája végzett. A futam nagyobb részében vezető Hamilton pedig a hajrában történt biztonsági autós szakasz közben elvégzett kerékcseréje miatt lett csak harmadik.

A rajtot Hamilton tökéletesen kapta el, megtartotta az első helyet, mögötte Rosberg és Vettel csatázott egy kicsit az első kanyar előtt a második helyért, de előzés nem történt, így az első kör végén Hamilton, Rosberg, Vettel volt a dobogós helyeken száguldók sorrendje.

Az élen haladó hármas a verseny első felében hibátlanul vezetett, közülük a 37. körben elsőként Vettel ment ki a boxba kereket cserélni, egy körrel később Rosberg, majd Hamilton kapott új abroncsokat, a sorrend nem változott.

A 64. körben Max Verstappen (Toro Rosso) és Romain Grosjean (Lotus) balesete miatt a versenybíróság a pályára küldte a biztonsági autót. Hamilton kiállt a boxba új gumikért, Rosberg és Vettel viszont a pályán maradt, így amikor a Safety Car a 70. körben elengedte a mezőnyt, Rosberg, Vettel, Hamilton volt a sorrend a dobogós helyeken.

A hajrában Hamiltonnak nem volt valós esélye az előzésre, bár néhány körig próbálkozott, végül megelégedett a harmadik hellyel, ugyanakkor a leintés után a csapat rádióüzenetben bocsánatot kért tőle, amiért kihívta a boxba a biztonsági autós időszak alatt.

Rosberg a díjátadó utáni interjúban kiemelte, hogy ezen a futamon Hamilton érdemelt volna győzelmet, a brit címvédő pedig egyrészt gratulált márkatársának, másrészt hangsúlyozta, hogy a csapattal meg kell beszélniük a történteket.

A verseny meghozta a McLaren Honda számára első idei vb-pontjait, miután Jenson Button a nyolcadik helyen ért célba.

A világbajnokság két hét múlva, Kanadában folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.