Hosszú Katinka utazik, és folyamatosan nyer

A vasárnapi zárónapon is két szám döntőjében győzött az egyesült államokbeli Charlotte-ban rendezett nemzetközi úszóversenyen.

2015. 05. 18. 8:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vasas világ- és Európa-bajnoka ezúttal 200 méter vegyesen és 200 méter háton végzett az élen. Teljesítményéről Facebook-oldalán így írt: „Ma sikerült a világ első idejét megúsznom ebben az évben 200 vegyesen 2:08.66 perccel, majd 10 percre rá 2:07.79-et úsztam 200 háton, életem legjobb ideje, idei 3. legjobb a világon.”

Az esemény honlapja azt emelte ki, hogy a magyar úszónő – akit Iron Ladyként emleget – versenyrekorddal diadalmaskodott a vegyes számban, s alig több mint egy másodperccel maradt el attól az idejétől, amellyel 2009-ben vb-bronzérmes lett. A honlap értékelése szerint a világranglista élére ugró Hosszú a legfőbb favoritjává lépett elő a 200 méteres vegyes úszásnak az idei, oroszországi vb-n, ahol címvédőként indul.

Hosszú Katinka pénteken 400 méter vegyesen és – magyar rekorddal – 200 méter gyorson, szombaton 200 méter pillangón és 100 méter háton nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.