Így döftek tőrt a sportág királyának szívébe

A lefújás pillanatában.

Ch. Gáll András
2015. 05. 09. 4:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesen számítottak rá, de igaz: három meccs után 2–1-re vezet a Chicago Bulls a világ legjobb kosarasát, LeBron Jamest a soraiban tudó Cleveland Cavaliers ellen az NBA keleti főcsoportjának elődöntőjében. Nem kellett más a 99–96-os győzelemhez, csak egy kis csoda: Derrick Rose, a 2011-es MVP három másodperccel a végső dudaszó előtt, 96–96-os állásnál a bedobást követően Mike Dunleavytől megkapta a labdát, befelé cselezett, majd 8 méterről, jóval a triplavonalon túlról, eldőlve, Tristan Thompson által kiszorítva, lehetetlen helyzetből elengedte.

Miközben a labda még a levegőben volt, megszólalt a duda, kigyulladt a palánkon a piros lámpa, a labda pedig a deszkáról lepattanva a gyűrűbe hullott.

A 22 ezer néző megbolondult a United Centerben, Rose-t szétszedték a társak, LeBron pedig a kezébe temette az arcát. Ilyen „buzzer beater\" dobásokat ő szokott produkálni, most meg a hóhért akasztották

Két lábjegyzet: Jimmy Butlert, a Bulls hátvédjét megválasztották az idény legtöbbet fejlődött játékosának, LeBron James pedig feljött a playoff gólpassz örökranglistáján a negyedik helyre, megelőzve Steve Nasht, Tony Parkert és Larry Birdöt.

Rose nagy dobásáról csak annyit, hogy a 2011-es alapszakasz MVP-je az utolsó négy teljes szezon 328 mérkőzéséből mindössze százat tudott lejátszani, ugyanis egy keresztszalag-szakadás és két leszakadt meniszkusz hátráltatta pályafutását, épphogy rendbe jött a mostani playoffra.

NBA, keleti főcsoport elődöntő, harmadik mérkőzés:

Chicago Bulls–Cleveland Cavaliers 99–96 (18–24, 29–25, 27–24, 25–23)
United Center, 22 246 néző.
Ld.: D. Rose 30 (7-7 lepattanó és assziszt), J. Butler 20 (8 lepattanó, 5 labdaszerzés), Dunleavy 16, Mirotic 12 (8 lepattanó), ill. James 27 (8 lepattanó, 14 gólpassz, 7 eladott labda, mezőnyből 8/25), Smith 14, Irving 11 (3/13 mezőnyből), Thompson és Dellavedova 10-10

A négy nyerésig tartó sorozat negyedik meccsét vasárnap este rendezik, ugyancsak a United Centerben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.