Kétezren ünnepelték a Videoton bajnoki címét

Mintegy kétezren ünnepelték a Videoton labdarúgócsapatának második bajnoki címét Székesfehérváron, a városháza előtti téren vasárnap éjszaka.

2015. 05. 04. 5:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzat épületében Cser-Palkovics András polgármester fogadta az örömittas játékosokat, szakvezetőket, akik ezt követően az épület erkélyéről és az alatta felállított színpadról is köszöntötték a téren összegyűlt szurkolókat.

A csapat spanyol vezetőedzője, Joan Carrillo az MTI kérdésére elmondta: az ország legjobb szurkolóinak tudtak örömet szerezni, ami rendkívül boldoggá teszi. Úgy vélte, a bajnokság megnyerése a kemény munkának és annak a kiváló közösségnek köszönhető, ami a szezon eleje óta Székesfehérváron van. Hangsúlyozta, hogy minden egyes napon ezért az eredményért dolgoztak és a labdarúgók minden alkalommal győzni akartak, amikor pályára léptek.

A következő szezonnal kapcsolatban elmondta: nagyon jól érzi magát a klubnál, a Bajnokok Ligája kemény feladatnak ígérkezik, de áll elébe.

Sándor György csapatkapitány, aki 2011 után második alkalommal lett bajnok a Videotonnal, közölte: az előző, csalódást keltő szezon után minden játékos meg akarta mutatni, több van benne. Hozzátette: olyan edzővel dolgozhattak, aki rendkívül felkészült és bizonyította, a maximumot ki tudja hozni az együttesből.
Kiemelte, a következő hetekben sem vesznek vissza a munkából, mert szeretnék megnyerni a Ferencváros elleni Magyar Kupa-döntőt, és a bajnokságot is rekordpontszámmal szeretnék befejezni.

A Videoton szombaton 2–1-re győzött a Debrecen otthonában, míg a második Ferencváros 2–2-t játszott vasárnap a Péccsel, így négy fordulóval a vége előtt behozhatatlanra – 13 pontra – nőtt a különbség a két együttes között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.