Kétnapos fesztivál Keszthelyen

A Balaton-parti város rajtra kész: várja a futókat a pünkösdi hétvégén.

FT
2015. 05. 21. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétnapos rendezvényt szombat délben nyitják meg, a tizennyolc futamos gyermekversenyt 14 órakor indítják. Este kilenc órától a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő Compact Disco zenél. Vasárnap délelőtt tíz órától rendezik a 2,5 és 5 kilométeres sprintfutamokat, a félmaraton, a maraton, a váltó és a kerekesszékesek versenyének rajtját délután négy órakor lövik el.

A különlegességnek számító naplementés befutót követően a szervezők este fél tíz körül hirdetnek eredményt. Az érdeklődők a teljes hétvégén látogathatják a RunnerExpo szabadtéri szakkiállítást, a Varázshangok gyermeksarkot és a Várkert pihenőzónát. Az esemény fővédnöke az elmúlt évekhez hasonlóan Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, többszörös paralimpiai bajnok vívó.

„Az előzetes nevezések alapján a két nap során várhatóan több mint kétezer sportoló vesz részt a különböző hosszúságú futamainkon. A hozzátartozókkal kiegészített teljes látogatói létszám jelentős turisztikai bevételt hozhat Keszthelynek, ami a szezonnyitó vendégéjszakákban, a vendéglátásban is megmutatkozik amellett, hogy a Balaton-parti település hírnevét öregbíti. Mindent megteszünk azért, hogy a futóink jól érezzék magukat, Keszthely várja a sportolókat és a családokat. A kerekesszékes és kézibiciklis versenyzőktől nem kérünk nevezési díjat, ezzel is támogatva részvételüket” – hangsúlyozta Bedő Beáta főszervező.

A keszthelyi Fő teret a pünkösdi hétvégén lezárják az autóforgalom elől, vasárnap délelőtt és délután a város egész területén további forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Vasárnap délelőtt a belvárosban a Sörház, a Kossuth, a Helikon és a Balaton utcát érinti lezárás 9.45-től 13.30-ig; a félmaraton és a maraton idején 15.30-tól 21.30-ig tíz és fél kilométeres forgalomkorlátozás lesz érvényben. Teljes pályás lezárás lesz a Kastély és a Lehel utcában, valamint a Tapolcai út teljes hosszán. Gyenesdiáson félpályás lezárás érinti a Kereskedők útját, az Avar vezér, a Béke, a Kapernaum és a Széchenyi utcát. Keszthelyre visszaérve félpályás korlátozás lesz a Toldi és az Apát utcán, a Balaton-partra vezető úton, valamint teljesen lezárják az Erzsébet királyné utcát. Keszthely és Vonyarcvashegy között vasúti zárra lehet számítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.