Leandro visszatér a Ferencvároshoz

A következő szezontól ismét a Ferencváros labdarúgócsapatát erősíti a magyar válogatott Leandro de Almeida.

2015. 05. 16. 12:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zöld-fehér klub szombaton, a honlapján tudatta, hogy megegyezett a játékossal, aki korábban bajnokságot és Magyar Kupát is nyert a csapattal. A több poszton is bevethető Leandro 2002 és 2006 között szerepelt az FTC-ben. „Örömteli, hogy Gera Zoltán és Hajnal Tamás után ismét egy olyan válogatott labdarúgót tudtunk szerződtetni, aki tudja, hogy mit jelent ebben a klubban játszani, hiszen egyszer már sikeres tudott lenni a Ferencvárossal\" – fogalmazott a fradi.hu-n Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: azon dolgoznak, hogy a nyári átigazolási időszakban tovább erősítsék az együttest, s az új igazolásoknál a hangsúly nem a mennyiségen, hanem a minőségen van.

A 33 éves Leandro Brazíliában született, de első profi klubja az MTK volt. Később Bükön, majd a Haladásban futballozott, aztán egy kilenchónapos kitérőtől eltekintve négy szezonon át az FTC-t erősítette. A Ferencváros színeiben 140 mérkőzésen lépett pályára és 10 gólt szerzett. A pályafutását Debrecenben folytatta, majd 2010-ben a ciprusi Omonia együttesébe igazolt, ahol 131 mérkőzésen szerepelt. A válogatottban eddig 12-szer lépett pályára, legutóbb márciusban, a görögök elleni 0-0-s döntetlen alkalmával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.