Magyar sikerek Portugáliában

A magyar küldöttség két aranyérmet szerzett szombaton, az első döntős napon a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világkupaversenyen.

2015. 05. 16. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kajakos Kárász Annán nem látszott, hogy kisebb betegséggel küszködik, hiszen előbb második lett K-1 500 méteren Fazekas-Zur Krisztina előtt és az új-zélandi Lisa Carrington mögött, majd Vad Ninettával megnyerte a párost ezen a távon. Utóbbi számban Szilágyi Anett és Simán Fanni kettőse hetedikként ért célba - a viadal honlapja alapján. A férfiaknál a kajakos Tótka Sándor, Molnár Péter duó szállította az aranyérmet 200 méteren, ugyanitt a Balaska Márk, Dudás Miklós páros ötödik lett.

A kenusoknál a pekingi olimpiai bajnok Vajda Attila - aki saját elmondása szerint edzésként, gyakorlásként fogja fel ezt a vk-t - a negyedik helyet szerezte meg 1000 méteren, míg a fiatal Hajdu Jonatán a hetedik, Nagy Péter pedig nyolcadik lett 200 méteren. A 2013-as Európa-bajnokság helyszínén, Montemor-o-Velhóban az idei vk-sorozat első versenye zajlik, 18 fős csapat képviseli a magyar színeket. A további döntőket a vasárnapi zárónapon rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.