Mégsem úgy történt a baleset, ahogy olimpikonunk állítja?

Péntek délelőtt a rendőrség rekonstruálta a történteket.

TK
2015. 05. 09. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MNO is beszámolt róla, hogy április 16-án délután a 10-es úton edzés közben sodorták el nagy sebességgel londoni olimpikon mountainbike-versenyzőnket, Benkó Barbarát, aki viszonylag szerencsésen megúszta a bukást, a sofőr nem adta meg a szükséges segítséget.

A sofőr azonban másképp emlékezett. „Hazugság, amit a sportoló állít. A baleset helyszíne előtt legalább ötszáz méterrel, szabályosan kerültem ki. A megengedett sebességgel haladtam, s láttam, egy gyalogos át akar menni a zebrán. Megálltam átengedni, ekkor a biciklis hátulról belém rohant” – mondta a Blikknek Polyvás András.

A pénteki helyszíni szemlén – amin Benkó a bringájával, Polyvás hátul horpadt Mercedesével jelent meg a piliscsabai zebránál az áprilisi ütközés időpontjában, kilenc órakor – azonban kiderült, hogy az olimpikon volt figyelmetlen és hajtott bele a szabályosan közlekedő kocsiba.

Az igazságügyi szakértő előbb megkérte, majd felszólította a sportolót, hogy illessze a kocsi sérülésébe a kerékpárja fékkarját – elsőre nem akarta ezt megtenni Benkó Barbara.

„Ügyfelem autójának horpadásába pontosan beleillett a biciklis fékkarja, amelyen ugyancsak látszódott a sérülés. A hölgy mégis tagadta, hogy a járművön a horpadást ő okozta volna, viszont az oldalán lévő sérüléseket elismerte – mondta Polyvás ügyvédje, dr. Szekér Gyula. – Álláspontom szerint bebizonyosodott, a hölgy volt figyelmetlen. Mivel azonban az eddig ismert vallomások ellentmondóak, indítványoztam a szembesítést.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.