Megszáradt a tinta: Dárdai aláírta a szerződést

Dárdai Pál aláírta a vezetőedzői kinevezéséről szóló szerződést a Hertha BSC labdarúgócsapatánál.

2015. 05. 29. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár nemrég még arról szóltak a hírek, hogy – a klub és a tréner részéről is – akadnak kétségek Dárdai vezetőedzői megbízatásával kapcsolatban, a Hertha elöljárói végül belecsaptak a klubikon tenyerébe. „Éppen most száradt meg a tinta. Dárdai Pál az új vezetőedzőnk!” – írta a Twitteren pénteken Michael Preetz, a berlini klub menedzsere.

A magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó, 39 éves Dárdai februárban vette át – megbízottként – a Hertha BSC irányítását Jos Luhukaytól, s végül sikerült teljesítenie a célt, benntartani a csapatot a Bundesliga élvonalában. Az együttes ugyan az utolsó hét bajnoki mérkőzésén nem tudott győzni, de így is megszerezte a 15. helyet, jobb gólkülönbségével megelőzve az osztályozót játszó Hamburger SV-t. A berliniek 35 ponttal zártak, a hírek szerint a következő szezonra a 40 pont megszerzése és a kupában a harmadik forduló elérése a célkitűzés.

Az egyesület a szerződésről annyit közölt, hogy határozatlan időre szól és tartalmazza, hogy sikertelenség esetén Dárdai újra a klub utánpótlásában kap szerepet.

„Számomra ez a bizalom jele” – mondta ezzel kapcsolatban a magyar szakember, akinek segítője továbbra is Rainer Widmayer lesz.

„Nagyon örülünk, hogy a közös munka tovább folytatódik – fogalmazott a kétnapos tárgyalássorozat végén Michael Preetz. – Mi a kezdetektől ezt szerettük volna.”

A Bild csütörtöki értesülése szerint Dárdai fizetése az eddigi havi 10 ezer euró helyett a jövőben évi 600 ezer euró (184 millió forint) lesz.

Az 1997 óta Berlinben élő Dárdai Pál a Hertha BSC történetének legtöbb bajnoki meccsen pályára lépett futballistája, s játékos-pályafutása befejezése óta a Herthánál dolgozik. Tavaly szeptemberben vállalta el – akkor az év végéig – a magyar nemzeti csapat irányítását, decemberben pedig a kvalifikációs sorozat zárultáig szóló szerződést kötött a magyar szövetséggel.

„Éppen most száradt meg a tinta. Dárdai Pál az új vezetőedzőnk!” – írta a Twitteren pénteken Michael Preetz, a berlini klub menedzsere.

A magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó, 39 éves Dárdai februárban vette át – megbízottként – a Hertha BSC irányítását, s végül sikerült teljesítenie a célt, benntartani a csapatot a Bundesliga élvonalában. A szerződés részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.