Megvan a magyar csapat a döntő fontosságú Eb-re

Olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság előtt a vívók.

FT
2015. 05. 17. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi évek legfontosabb Európa-bajnoksága előtt áll a sportág: június 4. és 11. között a svájci Montreux-ben rendezik az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalt. A magyar válogatott természetesen a legerősebb összeállításában vesz részt az eseményen, a népes küldöttséget Csampa Zsolt elnök vezeti, a szakmai stábot Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány irányítja.

A tavalyi, strasbourgi Eb-n a csapat egy arany- (Rédli András, férfi párbajtőr, nyitóképünkön) és egy bronzérmet (Gémesi Csanád, férfi kard) szerzett, jó lenne egy hónap múlva legalább ehhez hasonló eredménysorral büszkélkedni. Az elnökség döntése alapján a következők képviselik Svájcban a magyar színeket.

A magyar válogatott összeállítása az Európa-bajnokságon:

férfi párbajtőr: Boczkó Gábor (Honvéd), Imre Géza (Honvéd), Rédli András (Balaton), Somfai Péter (Honvéd);
női párbajtőr: Antal Edina (Vasas), Budai Dorina (Honvéd), Révész Julianna (BVSC), Szász Emese (Vasas);
férfi kard: Decsi Tamás (KVSE, csak csapatban), Gémesi Csanád (Gödöllő), Iliász Nikolász (Vasas, csak egyéniben), Szatmári András (Vasas), Szilágyi Áron (Vasas);
női kard: Márton Anna (MTK), Mikulik Júlia (BVSC), Várhelyi Anna (BVSC), Várhelyi Kata (BVSC);
férfi tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Mátyás Bálint (Törekvés), Szabados Gábor (Építők), Szabados Kristóf (Építők);
női tőr: Jeszenszky Szilvia (Terézváros), Knapek Edina (Honvéd), Mohamed Aida (UTE), Varga Gabriella (Honvéd).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.