Michelisz győzött a Hungaroringen

Pályafutása negyedik futamát nyerte a túraautó-vb magyar versenyzője.

2015. 05. 03. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető 30 éves pilóta a pole-pozícióból startolva diadalmaskodott a mogyoródi pályán, ezzel az idei szezonban először nyert versenyt.

Michelisznek a WTCC-s pályafutása során ez volt a negyedik futamgyőzelme, 2012 után a második a Hungaroringen.

A rajtnál Michelisz jól jött el, megtartotta vezető pozícióját, mögötte Tom Coronel (Chevrolet) és Tom Chilton (Chevrolet) vívott nagy csatát a második helyért, így a magyar versenyző valamelyest el tudott lépni az élen. Az ötödik körre Michelisz már csaknem 4.5 másodperces előnnyel vezetett Coronel előtt, a különbség kettejük között folyamatosan nőtt. A több tízezer lelkes szurkoló által buzdított magyar pilóta a futam második szakaszában sem hibázott, magabiztosan győzött.

„Autóversenyzőként az ember arról álmodik, hogy hazai pályán, ilyen közönség előtt győzzön magabiztosan, és szerencsére nekem ez ma összejött. Bár a rajtom nem volt tökéletes, mert túlságosan kipörögtek a kerekek, de aztán ahogy az élen maradtam, tudtam, hogy a saját kezemben van a sorsom. Kísértetiesen hasonló volt ez a futam, mint a 2012-es, de ha őszinte vagyok, ez talán valamivel könnyebb volt, mert az autó az első pillanattól kezdve partner volt mindenben” – nyilatkozta Michelisz Norbert.

Az első futamon nyolcadikként záró Michelisz így 29 vb-pontot szerzett a Hungaroringen, ezzel az összetett pontversenyben 47 ponttal hatodik.

A WTCC idei szezonja két hét múlva a németországi Nürburgringen folytatódik.

WTCC, Hungaroring, 2. futam (14 kör, 61,334 km), végeredmény:
1. Michelisz Norbert (Honda Civic) 26:00.367 perc
2. Tom Coronel (holland, Chevrolet Cruze) 7.103 másodperc hátrány 3. Tom Chilton (brit, Chevrolet Cruze) 9.315 mp h.

korábban:

1. futam (13 kör, 56,953 km), végeredmény:

1. José Maria López (argentin, Citroën C-Elysée) 24:11.868 perc
2. Yvan Muller (francia, Citroën C-Elysée) 3.958 másodperc hátrány 3. Hugo Valente (francia, Chevrolet Cruze) 10.290 mp h.
8. Michelisz 15.548 mp h.

A vb-pontverseny állása 6 futam után (még 18 van hátra):
1. López 129 pont
2. Sebastian Loeb (francia, Citroën C-Elysée) 96
3. Muller 86
6. Michelisz 47

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.