Nehézsúlyú bunyós részegen a metróalagútban

A nehézsúlyú profi-vb-cím közelébe került orosz profi bunyós, Gyenyisz Bojcov mesterséges kómában van.

Deák Zsigmond
2015. 05. 12. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi internetes hírforrások szerint múlt hétvégén Berlinben egy metróvezető talált rá a hosszú évek óta Németországban élő orosz profi nehézsúlyú ökölvívóra, Gyenyisz Bojcovra, aki két állomás között, súlyos fej- és kézsérülésekkel feküdt az alagútban.

A 29 éves sportolót – akinek nagyjából egy hónap múlva kisbabája születik – életveszélyes állapota miatt mesterséges kómába helyezték az orvosok, illetve megállapították, hogy vélhetően alkoholos befolyásoltság alatt állt sérülése előtt. Azt egyelőre nem tudni, mi dolga volt a metróalagútban, a rendőrség természetesen megkezdte a nyomozást az ügyben.

Az oroszországi Orel városában született Gyenyisz Bojcov korábban a hamburgi Universum Box Promotion nehézsúlyú üdvöskéjének számított, benne látták a Klicsko fivérek utódját. 2004-es profi debütálása óta építgették, hozta a kiütéses diadalokat, volt a WBO szervezet Európa- és a WBA interkontinentális bajnoka, mégsem tört ki az árnyékból. 2013-ban aztán közel került egy Vladimir Klicsko elleni vb-címmeccshez, ám az eliminátori derbin meglepetésre kikapott Alex Leapaitól (akit aztán a világbajnok a padlóba döngölt). Bojcov azóta háromszor győzött, legutóbb idén márciusban Rostockban.

Mérlege (vélhetőleg végleg): 36 győzelem (27 KO), 1 vereség...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.