Nem erre számított az olasz futball

A Bajnokok Ligája után csütörtök estére az Európa-ligában is kialakul a finálé szereposztása.

2015. 05. 14. 3:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a második számú európai kupában kialakult a legjobb négy mezőnye, felsejlett az olasz házi döntő lehetősége, s az elődöntős szereposztás napvilágra kerülése után is megmaradt. A visszavágók előtt azonban Itáliában gyaníthatóan már azzal is beérnék, ha írásba kapnák, hogy egyik együttesük május 27-én ott lesz a varsói Nemzeti Stadionban sorra kerülő fináléban.

Amire a Fiorentinának vajmi kevés sansza van azután, hogy múlt héten az első meccset 3-0-ra elbukta a címvédő Sevilla stadionjában. A firenzei alakulat azóta a Serie A-ban 3-2-ra győzött az Empoli vendégeként, a tabellán az ötödik helyen áll, de ma este csak a csodában bízhat. Azt azért jegyezzük meg, hogy a firenzeiek a Tottenhamet 2-0-ra verték az Artemio Franchi Stadionban, a nyolcaddöntőben 3-0-ra nyertek a Roma otthonában, a nyolc között pedig otthon 2-0-ra győztek a Dinamo Kijev ellen. A Sevilla amúgy szintén az ötödik helyen áll hazája bajnokságában, és a Primera División legutóbbi fordulójában 1-1-et játszott a Celta Vigo otthonában.

A Napoli–Dnyipro párharcban az első meccs kezdő sípszava előtt egyértelműen az olaszoknak állt a zászló, de a Serie A tabelláján negyedik nápolyiak azután, hogy a bajnokságban a San Paolo Stadionban 3-0-ra kiütötték a Milant, az ukránok ellen – Marek Hamsíkkal, Gonzalo Higuaínnal, Raúl Albiollal, Christian Maggióval felállva – csak 1-1-es döntetlent értek el. (Nyitóképünkön két légiós, a spanyol Raúl Albiol és a horvát Nikola Kalinic.)

A Napoli a nyolcaddöntőben Dzsudzsák Balázs együttesét 3-1-es összesítéssel búcsúztatta, majd a Wolfsburgot 6-3-mal úgy, hogy az első meccsen 4-1-re nyert a német élvonal idei meglepetéscsapata, a Bundesligában második helyen álló Farkasok otthonában.

S ma is látogatóként kell nagyot alakítania Kijevben, ahol a Dnyipro fogadja az ukrajnai háborús állapotok miatt. „Kemény mérkőzés lesz, de magabiztosan állunk elébe. Wolfsburgban 4-1-re nyertünk, és most is képesek vagyunk győzni” – emlékezik Rafael Benítez, az olasz csapat vezetőedzője is csapata egy körrel ezelőtt nagy bravúrjára.

Dnyipro–Napoli (az első mérkőzésen: 1-1) 21.05
Fiorentina–Sevilla (az első mérkőzésen 0-3) 21.05

(Az egyik találkozót a Story4 csatorna élőben közvetíti, de szerda délutáni érdeklődésünkkor nem tudták megmondani, hogy melyiket.)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.