Örömmámor Szolnokon, bajnokok a vízilabdás srácok

A hazai kupagyőztes, bajnoki alapszakaszelső Tisza-partiak hat góllal, 13–7-re verték a fővárosiakat.

2015. 05. 18. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt keddi, első mérkőzésen a Szolnok hazai környezetben 13–9-re nyert, majd a pénteki, második összecsapáson idegenben még biztosabban, 12–5-re győzött, így komoly esélye nyílt arra, hogy hétfőn véget vessen az egyik fél harmadik sikeréig tartó sorozatnak.

Ezzel együtt nem kezdett jól a hazai csapat, az első negyedben az OSC-nek akadt több gólszerzési lehetősége, igaz, csak az egyikkel tudott élni. Josep Kayes szerzett vezetést a vendégeknek (0–1), de aztán a többi esély kihasználatlanul maradt, miközben Vámos Márton egyenlített (1–1).

A második szakasz elején Bátori Bence nagyszerű passza után Hegedűs Gábor húzta be a labdát a szolnoki kapuba (1–2), majd Drasko Brguljan, aztán megint Hegedűs lőtt távolról gólt (1–4). A Bajnokok Ligája hatos döntőjében is érdekelt szolnokiak pontatlanul támadtak, a befejezéseknél pedig nem voltak elég határozottak.

Hirtelen változott azonban a helyzet, előbb Tóth Mártonnak sikerült faragni a hátrányon (2–4), majd Madaras Norbert is betalált a fővárosiak kapujába (3–4), így megint szoros lett az állás. Ezután Salamon Ferenc szabaddobásból (3–5), majd Tóth szintén távolról volt eredményes (4–5), végül pedig Zivko Gocic egyenlített (5–5).

A nagyszünet után Varga Dénes távoli pontos lövésével először vezetett a Szolnok (6–5), aztán Vámos növelte a hazaiak előnyét (7–5). Az OSC támadásban nagyon visszaesett, 1–4 után csak egy gólt lőtt, miközben hatot kapott.

Nagy Viktor a szolnoki kapuban egyre magabiztosabbá vált, a távoli lövéseket eredményesen hárította. Az OSC fontos pillanatokban hagyott kihasználatlanul emberelőnyös helyzeteket, míg a Szolnok a mérkőzés háromnegyedéig ötből hármat gólra váltott.

Az utolsó negyedben Madaras megúszásból szerzett gólt (8–5), majd emberelőnyben szépen kijátszott akció lezárásaként Varga Dénes húzta a labdát a kapuba (9–5), ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés és egyben a sorozat is.

Kayes emberelőnyből csökkentette az OSC hátrányát (9–6), de Varga Dénes egy újabb távoli bombával visszaállította a négygólos különbséget (10–6), aztán Milan Aleksic lőtt nagy, Tóth pedig szemfüles gólt (12–6). Az OSC-ből még Gór-Nagy Miklós volt eredményes (12–7), a végeredményt pedig a négy gólig jutó Tóth Márton állította be (13–7).

A Szolnok veretlenül nyerte az alapszakaszt és minden mérkőzésén győzött a rájátszásban.

A csapat 1964 óta, azaz 51 éve először végzett az élen a bajnokságban. A mostani a hetedik elsőségük, korábban 1954-ben, 1957-ben, 1958-ban, 1959-ben, 1961-ben és 1964-ben győztek.

Eredmény, E.ON férfibajnokság, döntő, harmadik mérkőzés:
Szolnoki Dózsa-Közgép VSC–A Híd-OSC-Újbuda 13–7 (1–1, 4–4, 2–0, 6–2)
a góldobók: Tóth M. 4, Varga Dé. 3, Vámos 2, Madaras 2, Gocic 1, Aleksic 1, illetve Hegedűs 2, Kayes 2, Brguljan 1, Salamon 1, Gór-Nagy 1

A párharc végeredménye: 3–0 a Szolnok javára.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.