Pacquiao tényleg sérült volt, megműtik a vállát

Az évszázad mérkőzésén csalódást okozó Manny Pacquiao kés alá fekszik, kilenc hónapig nem bokszolhat.

Deák Zsigmond
2015. 05. 05. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton Las Vegasban simán kikapott Floyd Mayweathertől Manny Pacquiao az évszázad bokszmérkőzésének titulált, de sokaknak csalódást okozó derbin, ahol főképp az ő teljesítménye hagyott maga után kívánnivalót.

A Fülöp-szigeteki klasszis már közvetlenül a 12 menetes, egyhangú pontozással elveszített csata után jelezte, hogy komoly vállproblémákkal küszködik egy ideje, és szinte fél kézzel kellett küzdenie, mert a meccs előtt nem engedélyezték számára, hogy fájdalomcsillapítót használjon. A találkozót követően aztán kiderült, hogy elszakadt a rotátorköpeny a vállában, és mindenképpen operálni kell. A beavatkozás időpontja még nincs kitűzve, ám az biztos, hogy Neal ElAttrache végzi majd Los Angelesben. Az elismert szaktekintély korábban olyan kiváló sportolókat műtött, mint Kobe Bryant ötszörös NBA-bajnok kosárlabdázó és Tom Brady négyszeres Super Bowl-győztes amerikaifutballista.

Pacquiao sérülésének vélhetően egyéb következményei is lesznek, mivel az illetékes Nevadai Sportbizottság szerint – amely nem engedélyezte neki a fájdalomcsillapítót – akár eltiltásra is számíthat. A mérlegelés előtt jeleznie kellett volna problémáját, ám a nyomtatványban üresen hagyta a sérülésre vonatkozó kérdéssort, a bizottság pedig csak a meccs napján értesült a problémáról. A pályafutása hatodik vereségét elszenvedő bunyós stábja ezzel szemben azzal érvelt, hogy már a felkészülés alatt is kezelték a sérülést, s az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségét is tájékoztatták róla, hogy milyen gyógyszereket adtak a sportolónak.

A 48. meccsén is veretlen Mayweather sikerével zárult összecsapás minden idők legnagyobb bevételét termelte. Egyelőre nincsenek pontos adatok, ám az már a csata előtt biztos volt, hogy az amerikai kiválóság minimum 120 millió, ellenfele pedig legalább 80 millió dollárral gazdagodik, s egyes becslések szerint a végösszeg előbbinél 150-180 millió, utóbbinál pedig 100-120 millió dollárt tesz majd ki. Sérülés, eltiltás ide vagy oda, a 36 éves, 57-6-2-es mérlegű Pacquiaónak talán érdemes elgondolkodnia a visszavonuláson, hiszen a Juan Manuel Márquez elleni, 2012. decemberi kiütéses veresége óta aratott pontozásos győzelmei ellenére már nem az igazi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.