Rangadót nyertek Nagy Lászlóék a Tisza partján

A Veszprém vendégként is legyőzte a Szegedet a férfikézilabda NB I. szombati rangadóján.

2015. 05. 09. 19:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidő első felében fej fej mellett haladt a két csapat, de 8–8 után a Szegednek nehézségei akadtak támadásban, a Veszprém pedig élt a lehetőséggel és négy góllal meglépett. Ezzel együtt tovább küzdött a hazai együttes, aminek meg is lett az eredménye: a 30. percre egytalálatnyira zárkózott fel (13–14). Veszprémi időkérés után azonban a szünet előtti utolsó gól a vendégeké volt.

A második játékrész elején is akadt több olyan időszak, amikor a veszprémiek négy góllal vezettek, de a hazai csapat rendre visszakapaszkodott, és a 43. percben egyenlített (20–20.) Fordítani viszont nem tudott, mert kimaradt egy-két ziccer, a Veszprém pedig újra meglépett. A hajrában a Szeged már nem bízott a győzelemben, emiatt a végéig hatgólos különbség alakult ki.

A hazai csapat április 4-én 29–24-re kapott ki Veszprémben, így – mivel a többi meccsét megnyerte – akkor végezhetett volna az első helyen a felsőházban, ha szombaton hat góllal veri a Veszprémet.

A jövő szombaton kezdődő döntősorozatot a címvédő kezdi hazai pályán. A párharc az egyik csapat második győzelméig tart majd.

A második helyezett szegediek elleni döntős párharcban a címvédő veszprémieké lesz a pályaelőny.

Eredmények, rájátszás, középszakasz:
az 1–6. helyért:
Mol-Pick Szeged–MKB-MVM Veszprém 25–31 (13–15)
Orosháza-Linamar–Csurgó 23–22 (13–10)

A 7–12. helyért:
Mezőkövesd-Sport36–Komló 26–25 (11–12)
B.Braun Gyöngyös–Cegléd 25–25 (14–13)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.