Reménysugár a Fradinak: megverték a Győrt kéziben

A Ferencváros került előnybe a női kézilabda NB I döntőjében.

2015. 05. 07. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc második mérkőzése jövő csütörtökön lesz Győrben. Az esetleges harmadik összecsapás rá két nappal következik, ugyancsak Győrben.

A fővárosi találkozón eleinte a Ferencváros vezetett, többször is meglépett egy-két góllal, közben az alapszakaszgyőztes győriek 2-2-nél, majd 5-5-nél egyenlítettek. Először a 12. percben, Bognár-Bódi gólja után volt az előny a vendégeknél.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 37-36 (16-12, 31-31) – büntetőkkel

Továbbra is kemény csata zajlott a pályán, felváltva vezettek a csapatok. Egygólos hátrányban, 8-9-es állásnál Elek Gábor kért időt, és láthatóan megértették üzenetét a játékosai, mert négy gólt lőttek úgy, hogy közben egyet sem kaptak (12-9). A 23. percben Ambros Martinnak kellett volna rendeznie a sorokat, de ő nem járt sikerrel. Továbbra is az FTC maradt lendületben, a győri akciók nem zárultak góllal, és az is nehezítette a vendégek dolgát, hogy a 27. percben kettős emberhátrányban kellett játszaniuk. Masszívan védekezett a Ferencváros, elöl pedig Pena, illetve az átlövésekből rendre eredményes Szucsánszki remekelt.

A szünetben négy gól volt a ferencvárosiak előnye (16-12), a fordulás után azonban határozottabb játékkal kezdett a Győr, ennek következtében a 26. percre ledolgozta hátrányát (17-17).

A folytatásban sokáig együtt haladt a két csapat, az egyik oldalon Szucsánszki és Pena, a másikon elsősorban Szeny ontotta a gólokat.

A 49. percben, 24-23-as ferencvárosi vezetésnél Ambros Martin időt kért, majd csapata sorozatban háromszor volt eredményes (24-26). Ekkor Elek Gábor próbálta felrázni játékosait. Kicsivel később Lökét kellett ápolni, majd a norvég le is vonult a pályáról.

Az FTC nem tudott egyenlíteni, Pena 26-27-nél ziccert hibázott, a következő támadásból pedig növelte előnyét a Győr.

A hajrában Szucsánszki 13. góljával csökkent a fővárosiak hátránya, azután Pena mégis egyenlített (29-29).

A végén a győriektől Kovacsics kétszer átlövésből talált a kapuba, közben a fővárosi csapatból Kovacsicz lőtt szélről gólt, míg az utolsó találat Szucsánszkié volt, aki két másodperccel a vége előtt vette be Lunde kapuját (31-31).

Következtek a büntetők: öt párban senki nem hibázott, aztán a hatodikban Korsós kihagyta a sajátját, Szucsánszki viszont belőtte az övét, ezzel a Ferencváros nyerte az első mérkőzést.

A hazai csapatban Szucsánszki 14, Pena 9, a győri együttesben Szeny ugyancsak 9 gólt lőtt a rendes játékidőben.

A címvédő Győrnek – amely sorozatban nyolcadszor lehet bajnok –, valamint kihívójának, az FTC-nek is 11-11 bajnoki aranyérme van, így amelyikük a mostani döntőt megnyeri, az örökrangsorban egyedüliként lesz második a 15 sikerrel büszkélkedő Vasas mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.