Római terv: olimpiai éremátadó a Colosseumban

A Circus Maximuson is lennének versenyek.

FT
2015. 05. 26. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ignazio Marino városvezető erről azután beszélt, hogy találkozott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével. Az egyeztetéseken szintén jelen volt Sergio Mattarella olasz köztársasági elnök, valamint Giovanni Malagò, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke. A Luca Di Montezemolo által vezetett pályázati bizottság továbbá felvetette, hogy több sportág versenyeit is valamely történelmi helyen tartsák meg, többek közt a Circus Maximuson.

Róma korábban a 2020-as játékokra is bejelentette igényét, 2012-ben azonban visszavonta pályázatát pénzügyi problémákra hivatkozva. Azt, hogy 2024-re mégis kandidálhatnak, a NOB reformcsomagja, az Agenda 2020 által teremtett új helyzettel magyarázzák.

Maga Thomas Bach is elismerően szólt az olasz fővárosról, melynek kandidálását „erősnek” tartja, amellett, hogy véleménye szerint a kellő támogatottsággal is bírna az esetleges pályázat.

Róma 1960-ban már rendezett olimpiát, 2009-ben pedig vizes-világbajnokságnak adott otthont, így a szükséges infrastruktúra részben már rendelkezésre áll.

A NOB két év múlva dönt a 2024-es házigazdáról. Róma mellett eddig Boston és Hamburg jelentette be hivatalosan, hogy pályázik a rendezésre. Versenybe szállhat még Budapest, Párizs, Isztambul, Doha és a Dél-afrikai Köztársaság valamelyik nagyvárosa is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.