Stephen Curryt megfogták

Kiegyenlített a Grizzlies és a Hawks.

2015. 05. 06. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oaklandiek vereségében óriási szerepet játszott a Grizzlies kőkemény védőmunkája: a Warriors mindössze 42 százalékkal dobott a mezőnyből, a triplákat pedig 23 százalékkal értékesítette, míg az első meccsen ez a szám még 46 százalék volt. Az alapszakasz legjobbja és triplakirálya, a 19 pontos Stephen Curry 11 triplakísérletéből kettő volt sikeres, 19 mezőnydobásából pedig csupán hét ért célba. A Warriors másik ásza, Klay Thompson 15-ből hatos mutatóig jutott. A gyenge adatok főként két memphisinek, a Thompsont „kikapcsoló” Tony Allennek és a Curryt fogó Mike Conleynak köszönhetők, utóbbi tíz nappal arcműtétje után, maszkban „vette le” a pályáról Curryt. Az 1–1-re álló párharc következő két meccse Memphisben lesz.

Az első körben a Torontót kiütő Washington első vereségét szenvedte el a rájátszásban, miután a csuklósérüléssel kidőlt John Wall nélkül kikapott Atlantában. A Hawks az utolsó negyedben bemutatott 11–2-es rohamával biztosította be a sikert, a Wizards csak egyszer, 7–6-nál vezetett a mérkőzés során. Az 1–1-re álló párharc következő két meccsét a fővárosban játsszák.

Eredmények:
főcsoport-elődöntők, 2. mérkőzések:
kelet:
Atlanta Hawks–Washington Wizards 106–90
A párharc állása: 1–1.

nyugat:
Golden State Warriors–Memphis Grizzlies 90–97
A párharc állása: 1–1.

A párharcok az egyik csapat negyedik sikeréig tartanak.

A mérkőzések legszebb mozzanatai:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.