Szellő most egy kemény kubait akar elsöpörni

A péntek esti profiboksz-gála főmérkőzését a veretlen cirkálósúlyú Szellő Imre vívja a kubai Miguel Velosóval.

Deák Zsigmond
2015. 05. 22. 11:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amatőrként Eb-bronzérmes, olimpiai és vb-ötödik, profiként veretlen (mérlege 6–0) Szellő Imre idén már harmadszor lép a kötelek közé, hiszen menedzsmentje nem titkolt célja, hogy rövid időn belül a legnagyobb világszervezetek öveiért küzdhessen.

A 31 éves bunyós így mesélt az előkészületekről: „Öt hét alatt másodszor bokszolok, így természetesen nem pihenhettem sokat, mert nem engedhettem meg, hogy veszítsek a lendületemből. Volt ugyan egy lazább hetem a legutóbbi mérkőzésem után, de csak a szakmai munkából vettünk vissza, a fizikai felkészülés, néhány pihenőnapot leszámítva, változatlan volt.”

Szellő Kecskeméten a kubai születésű, de egy ideje Csehországban élő Miguel Velosóval csap össze, aki remek mérleggel rendelkezik – 17 győzelme mellett mindössze 3 veresége és 2 döntetlenje van. Mivel a sportág egyik nagyhatalmának szülöttje, érdemes vigyázni vele. Íme, egy 2008-as győztes meccse:

„Technikás, lábon jól mozgó riválisról van szó, aki nem egy tipikusan verekedős stílusú ökölvívó, ráadásul fordított alapállású. Nem lesz egyszerű mérkőzés, de több korábbi összecsapását megnéztem, láttam a hibáit. Olyan meccset szeretnék, ami miatt a nyári szünetben is megállítanak a rajongók. Remélem, hogy a kubai ellenfelem is elszántan, a tudása legjavát nyújtja majd” – tervezett a magyar öklöző.

Szellő öt hete szülővárosában, Cegléden küzdött, míg a pénteki gála helyszíne Kecskemét, mely városhoz szintén ezer szállal kötődik a cirkálósúlyú ökölvívó. „Hét éven át voltam a kecskeméti klub versenyzője, sok barátom van a városban. Remélem, sokan kijönnek majd, és a szurkolók megtöltik a sportcsarnok lelátóit. Látva a programot, nyugodtan állítom, hogy nagyon jó mérkőzések lesznek a gálán, érdemes kijönni, nem csak miattam!” A Messzi István Sportcsarnokban többek között Bogdán „Golyó” Zsolt a volt francia cirkálósúlyú Európa-bajnok Jean Marc Monrose ellen csatázik, Nagy „Lütyő” Imre és Laki Róbert pedig a pehelysúlyú magyar bajnoki címért. Az élő televíziós közvetítés 22.20-tól kezdődik a Duna Worldön.

A csütörtöki mérlegelésen kivétel nélkül mindenki hozta az előírt súlyhatárt. Szellő Imre 88,3, Miguel Veloso 86,8 kg volt, a nagyközépsúlyú Kelemen Balázs (76,3) a remek lengyel Robert Talarekkel (73,2) szemben igyekszik bizonyítani, hogy legutóbbi, egyetlen profi veresége kisiklás volt. Laki Róbert (56,8) és Nagy Imre (57,1) is bemért pehelysúlyba, míg értelemszerűen a nehézsúlyban Bogdán (114,4) és Monrose (109,2) számára a fogyasztás gondjai nem merültek fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.