Szépített a Houston a Golden State-tel szemben

A Houston Rockets három vereség után győzte le a Golden State Warriorst az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság nyugati döntőjében.

2015. 05. 26. 7:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyitónegyedben 45 pontot szóró texasiak elsősorban a 45 pontos James Hardennek köszönhetik sikerüket. A Rockets a nyugati elődöntőben 3–1-ről fordított a Los Angeles Clippers ellen, ezúttal viszont a statisztikák ellene szólnak, ugyanis az NBA történetében még egy csapat sem nyert párharcot 0–3-ról.

Az alapszakaszgyőztes oaklandiek részéről Stephen Curry csak 23 pontig jutott, az alapszakasz legértékesebbjének (MVP) választott sztár a második negyedben egy ütközésnél a fejére esett, és 12 perc elteltével tért vissza a pályára. A Houston 20, a Golden State pedig 17 triplát dobott, 37 hármasra pedig még nem akadt példa rájátszásos mérkőzésen az NBA-ben.

A hatodik meccsre szerdán kerül sor Oaklandben, ahol sikere esetén a Warriors 1975 után juthat be ismét a nagydöntőbe.

Eredmény:
Nyugati főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
Houston Rockets–Golden State Warriors 128–115
A párharc állása: 3–1 a Golden State javára

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.